Afdrukken

Historie

 

z logo1 

 
 
 
 
 
 
 Muziekmakerij 't Zootje
't Zootje is opgericht in februari 1984 in het toenmalige Café Royal (tegenwoordig De Bonte Os) op de Voldersgracht omdat er bij Carnavalsvereniging de Olijkers tijdens het dweilen met de kinderen geen boerenkapel aanwezig was. Zij zijn toen zelf maar met spelen begonnen. De oprichters waren Chris Lispet en Hans la Rondelle. Verdere historie is ons niet bekend, mocht u informatie hebben dan houden we ons aanbevolen.
 
De naam
De naam Muziekmakerij  't Zootje is volgens de leden na elf biertjes spontaan ontstaan. Momenteel zijn er nog twee oorspronkelijke leden actief te weten: Ruud de Wit (lid sinds december 1984) en Dick van der Ree (lid sinds april 1985), beiden bespelen de trompet. 't Zootje trad voor het eerst in de openbaring op de elfde van de elfde in 1984.
 
1985 Zootje 1e foto     2016 voor de Oostpoort
De bezetting in 1985
    De bezetting in 2016
 
Een begrip
Sinds de oprichting is Muziekmakerij 't Zootje een begrip in Delft en ver daarbuiten.
Ze hebben opgetreden van Thialf tot Den Bosch, van Keulen via Bergen op Zoom tot in Amsterdam maar ook op radio en televisie, ze hebben het allemaal meegemaakt!
 
Het uitgangspunt
Ook al doen ze hun naam wel eens eer aan en is een biertje hun handelsmerk het serieuze werk blijft voorop staan. Er moet immers keihard gewerkt worden om de succesformule te blijven continueren en om telkens weer een "ijskoude zaal" in een uitzinnige feeststemming om te zetten. Dat is van oorsprong het uitgangspunt van Muziekmakerij  ’t Zootje en die intentie hebben ze nog steeds.
 
Waarom zijn zij gekleed in het zwart en wit?
De enige verklaring hiervoor ligt in het feit dat het Delftse stadswapen en de vlag bestaan uit de kleuren zwart en wit. Het middelste gedeelte van het schild wordt als zwart gezien en symboliseert  de Delftse gracht 'de Oude Delft' de éérste Delftse gracht. Zij lopen daarom in een 'pandjesjas' met een wit overhemd, een zwarte vlinderstrik, een zwart-witte shawl, een zwarte broek, zwarte schoenen en een zwarte hoed etc. Tijdens speciale gelegenheden, zoals voetbal of carnaval komen er vaak andere kleuren en/of atributen bij.
 
Internet
Muziekmakerij 't Zootje is te bekijken op internet via www.tzootje.nl
 
E-mail
Voor informatie via E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  
Bedankt
Met dank aan Dick van der Ree en Kees Herman voor het beschikbaar stellen van hun collectie.