Afdrukken

Historie

3igenwijs logo

 
Dameskapel 3igenwijs
In 2009 zaten er een aantal meiden aan de bar bij Johan van Leeuwen in Café Royal. Aan die bar is het idee ontstaan om weer een dameskapel op te richten. In de maanden erna werd dit idee met anderen gedeeld en werden er meerdere dames gevonden die wel mee wilden doen. Dames die al een muziekinstrument bespeelden, maar ook dames die nog nooit een muziekinstrument in hun handen hadden gehad. Chris de Brabander en Bas Visser zijn voor deze groep gaan staan en met heel veel oefenen en vooral veel geduld is het uiteindelijk gelukt om alle dames een muziekinstrument te laten bespelen.
 
De naam
De naam is best apart, je spreekt het uit als Eigenwijs maar schrijft als 3igenwijs.
 
Eerste officiële optreden
Op 31 oktober 2010 was het eerste officiële optreden in Café Royal, waarna zij zich in de afgelopen jaren steeds verder hebben ontwikkeld. Zij zijn een super enthousiaste groep dames die allemaal van een feestje houden, maar ook een feestje weten te maken.
 
Optredens
Ze treden op bij festivals, op straat maar natuurlijk ook tijdens het carnaval, bij mensen thuis of op feestjes.
 
Eigenwijs 01
De volledige bezetting van Dameskapel 3igenwijs in 2016
 
De band
De band bestaat gemiddeld uit 20 spontane, gekke, leuke en vooral gezellige vrouwen, zij spelen muziek op feestjes en partijen. Hun muziek is zeer gevarieerd.
 
Contact
Voor info kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Facebook
3eigenwijs is te bekijken op www.facebook.com/3igenwijs/timeline