Afdrukken

Historie

Logo Die Twee

 

 

 

 

 
Carnavals Duo Die Twee
Dit duo bestaat uit Sebastiano Parisi en Rob van Wingerden die het carnaval in het Kabbelgat een warm hart toedragen en is opgericht op 6 februari 2016. Zij hebben elkaar leren kennen op de lagere school in het jaar 1978-1979 en zijn tot op heden boezemvrienden. Sebastiano Parisi maakte zich verdienstelijk in de seizoenen 1988 tot 1991, als ordedienst en later in de raad van Elluf bij de Kalfskoppen. In het seizoen 1991-1992, zat hij bij de raad van Elluf van de Rooie Rijers. Rob van Wingerden maakte zich verdienstelijk in de seizoenen 1988 tot 1996, als ordedienst en later in de raad van Elluf bij de Kalfskoppen. In het seizoen 1997-1998 werd hij Prins bij de Sepneuten als Prins Rob de 1e, Sepneuter de 19e daarna ging hij verder als lid van de Raad van Elluf van 1998 t/m 2000.
 
Die Twee
Die Twee in 2017
 
Het begin
Ooit begonnen met het draaien van muziek bij het kinder- en het volwassen carnaval in 1986 voor het Italiaanse Trefcentrum aan de Phoenixstraat. Daarna hebben zij zichvele  jaren verdienstelijk gemaakt bij de Kalfskoppen, geen onbekende vereniging voor vele Kabbelaars. Dit eerst als Ordedienst en later als leden van de Raad van Elluf. Hun eerste eigen inbreng was in het seizoen 1988-1989 tijdens het Kiwi- en Kindercarnaval voor de Kalfskoppen.
 
Hoe ging het verder
Na hun gezamenlijke periode gingen zij ieder hun eigen weg binnen het Kabbelgat. Na een pauze van een aantal jaren besloten zij in carnavalsseizoen 2014-2015 weer eens een avond te gaan dweilen. U begrijpt het natuurlijk al, na die bewuste avond kroop het carnavalsbloed waar het niet gaan kan en werd het idee voor Carnavals Duo Die Twee geboren. Na veel voorbereidingen en enkele feestavonden in dit seizoen te hebben bezocht gingen ze nu officieel als Carnavals Duo Die Twee op 6 februari 2016 het Kabbelgat in. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in het Kabbelgat. Sinds 2018 organiseren zij een kindercarnaval voor kinderen met een beperking op KDC Cocon in Capelle a/d IJssel waarbij ze een Prins en/of Prinsenpaar vanuit het Kabbelgat uitnodigen om dit feest mee te vieren.
 
Internet
U kunt Die Twee bekijken via https://carnavals-duo-die-2-kabbelgat.nl/
 
Facebook
U kunt Die Twee bekijken op Facebook www.facebook.com/Carnavals-Duo-Die-Twee-Kabbelgat
 
E-mail
Voor informatie via E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.