Afdrukken

Historie

Carnavalsgroepering Club 91
Eén de eerste groeperingen in het Kabbelgat die actief zijn vanaf 1988 en dus niet zijn opgericht in 1991. Een groepering die snel naam en faam maakte. Hun kiel was groen met witte letters (91). Als ze in het net liepen hadden ze zwarte kleding aan met een wit overhemd en een fel groen vlinderstrikje.
 
De oprichting
Club 91 ontstond in 1989 door een confrontatie tussen de raad van 11 (plus dansmarietjes) en het bestuur van de CV de Brandhappers met gevolg dat alle raadsleden en dansmarietjes aan blok opstapte en Club 91 oprichtte. Het werd wel gelijk goed aangepakt met een dagelijks bestuur, welke bestond uit een Voorzitter, secretaris en penningmeester. Het was een vriendenclub die het gehele jaar diverse leuke uitstapjes met elkaar deden en ook samen carnaval vierden.
 
Hoe ging het verder
Tijdens de Stadsprinsenverkiezing op 11-11, toen nog bij Transportbedrijf Van der Lee, verzorgden ze de catering. Van de vergoeding die ze hiervoor kregen bekostigden ze de rest van het seizoen. Een eigen prins hadden ze niet. In hun ogen was er maar één prins en dat was de Stadsprins.
 
Optocht
Ook aan de optocht werd deelgenomen. Het eerste jaar was het gelijk raak: eerste in de categorie: loopgroep met meer dan 5 personen. Ze hadden een grote Chinese draak gemaakt waar met 8 man onder gelopen werd. Alleen al in de periode voor de optocht tijdens het bouwen hadden ze enorm veel lol.
 
Carnaval
Eens per jaar verzorgden ze ook een eigen carnavalsavond, deze werd uiteraard op ludieke wijze verzorgd in een garage. Daar er hier geen drank verkocht mocht worden stond er een bus waar geld in gestopt kon worden naar gelang men dacht te drinken. Tijdens deze avond werd ook gezorgd voor diverse kleine hapjes en salades. Het mooie was dat de opbrengst uit de bus aardig overeen kwam met de kosten van de avond. Het ging tenslotte om de lol en die hadden ze in overvloed.
 
Het einde
Zoals aan zoveel dingen kwam ook na zes jaar een eind aan Club 91. Dit werd gevierd op hun eigen manier, bij een Grieks restaurant.