Afdrukken

Historie

 

logo FEN

 
 
 
 
 
 
Federatie Europese Narren (FEN)
De FEN is opgericht in 1970 met de toenmalige naam Föderation Eurtopäischer Narren en is bedoeld als landelijk opererende organisatie met als doel het bevorderen van de cultuuruiting die Carnaval heet in de breedste zin van het woord waarbij de termen vriendschap, verbroedering en respect als belangrijkste gepropageerd worden. In 2002 werd de naam veranderd in Federatie Europese Narren (FEN). De Fen is geen Delftse organisatie maar omdat vrijwel alle verenigingen in Delft lid zijn of zijn geweest gunnen we ze een plaatsje in het Delfts Carnavalsarchief.
 
Organiseren
Zij organiseren en helpen met organiseren van diverse activiteiten zoals dansfestivals, blaaskapellenfestivals, prinsengala’s, FEN gala’s, artiestendagen, buitenlandse bezoeken en alle zaken die het contact en de sfeer tussen verenigingen kunnen verbeteren en/of optimaliseren.
 
Contacten
Zij bevorderen contacten, zowel nationaal alsook internationaal, tussen regionale federaties, carnavalsgroepen, verenigingen en persoonlijke leden onderling.
 
Adressen
Zij wisselen adressen uit van relaties aan carnavalsgroepen, verenigingen en persoonlijke leden onderling zowel nationaal als ook internationaal, om de onderlinge contacten te vergroten en zodoende te verbeteren.
 
Advies
Zij adviseren en ondersteunen in de uitvoering van activiteiten op het gebied van Carnaval en haar randverschijnselen en adviseren bij de aankoop van verenigingsonderscheidingen, kleding, steken, en attributen op het gebied van carnaval.
 
Internet
Voor het bekijken van de FEN www.fen-nederland.nl
 
E-mail
Voor informatie via E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bedankt
Met dank aan Jan Wesdorp voor het beschikbaar stellen van zijn collectie.